The world in colours

Insider

Archives

Canon lansează CanoScan 9000F Mark II

Canon a anunţat astăzi lansarea noului vârf de gamă al seriei de scanere CCD de 9600 dpi, CanoScan 9000F Mark II, alături de un software menit a creşte calitatea şi viteza de scanare a filmelor foto, documentelor şi fotografiilor.

9000f_2

CanoScan 9000F Mark II îl înlocuieşte pe CanoScan 9000F şi dispune de software-ul My Image Garden, ce oferă o navigare simplă printre funcţiile de scanare, alături de funcţiile de organizare a fotografiilor, printre care şi recunoaşterea feţelor. My Image Garden are o funcţie de recunoaştere a textului (OCR) şi de creare de fişiere PDF, plus posibilitatea de a adăuga parole documentelor confidenţiale. Scan to Cloud permite utilizatorilor să scaneze şi să salveze documentele direct în servicii cloud, precum Evernote sau Dropbox, printr-o simplă apăsare a unui buton. Totodată, Stitch Assist permite scanarea în două etape a documentelor şi fotografiilor de format A3 şi alipirea celor două părţi.

9000f_1

9000F Mark II dispune de senzor CCD şi scanare cu rezoluţii de 9600 x 9600 dpi pentru filmele foto, respectiv 4800 x 4800 dpi pe suprafeţe plane. Funcţia Auto Document Fix asigură claritatea caracterelor, iar în cazul fotografiilor, păstrează culorile, tonurile şi contrastul.

CanoScan 9000F Mark II poate scana până la 12 filme de 35mm sau patru diapozitive (pozitive sau negative) printr-o singură operaţiune. De asemenea, poate fi folosit formatul de film 120 (max. 6 x 22cm). Cu Film Automatic Retouching Enhancement (FARE) Level 3, rezultatele scanării sunt de calitate, chiar şi în cazul în care originalele au avut de suferit de pe urma prafului, au zgârieturi, sunt decolorate sau dacă au nevoie de corecţii de iluminare.