The world in colours

Insider

Archives

Sărbători cu dinozauri la Râşnov

Edilii din Râşnov au decis, cu ceva vreme în urmă, că parcul din centrul oraşului nu stă bine aşa cum este şi că trebuie eliminat. În locul lui a răsărit un loc viran acoperit cu pietre şi încă ceva…

La Rasnov, scena nasterii legendare a fost inlocuita cu doi dinozauri

Sărbătorile de iarnă încep şi la Râşnov. Doar că acest oraş este mai special. Ca să înţelegeţi mai bine despre ce e vorba, iată un scurt istoric:

Până nu de mult, în zona centrală a oraşului exista un mic parc cu alei, băncuţe, copaci şi un monument. Nu era cine ştie ce, dar era un parc, acolo. Într-o zi, cineva a hotărât că acest loc de recreere a cam aiurea şi trebuie ras de pe faţa pământului, împreună cu toată zona centrală. Primarul se lăuda cu iniţiativa asta. În fine, de astă vară, toată zona e un şantier. Au ras tot, au râcâit asfaltul, au stricat trotuarele şi nu au pus nimic în loc. Adio parc, adio copăcei, bănci, loc de recreere. În locul parcului, acum există un loc pavat cu pietre din acelea în care îţi rupi încălţările.

De sărbătorile de iarnă, aceiaşi edili creativi au hotarât să facă ceva inedit; dacă tot au tăiat toţi copacii, au adus nişte brăduţi pe care i-au proptit cumva ca să arate ca şi cum ar fi crescut acolo. Au pus şi ceva lumini în brăduţii aştia, dar nimic altceva. Nici beteală, nici globuri, nimic. Sec ca naiba. Au adus şi un brad mare, care cică are 20 de metri înălţime şi vârsta de 80 de ani…

Dar pentru ca tacâmul să fie complet, în zona centrală a mizeriei tronează… doi dinozauri! Unul mai mare şi cu coadă lungă şi unul mic şi bubos. Nu prea înţeleg care e legătura dintre dinozauri şi sărbătorile de iarnă, dar poate că ea există şi nu o văd eu…  Am rămas fără replică atunci când i-am văzut! Poate asta a fost intenţia organizatorilor.

Acum aştept să văd maimuţe şi poate şi mamuţi… cine ştie…  Sau poate ne aduce dom’ primar Veştea ceva elefanţi sau girafe!