The world in colours

Insider

Archives

Coolpix A – primul compact Nikon cu senzor DX

Nikon a anunţat astăzi lansarea primului său aparat foto compact dotat cu senzor APS. Este vorba despre Coolpix A, despre care compania niponă afirmă că este cel mai mic compact cu senzor DX, din lume.

coolpix_A_1

Noul model este dotat cu un senzor CMOS în format DX (23,6 x 15,6mm) de 16,2 megapixeli, fără filtru low pass, având astfel potenţialul de a oferi o calitate a imaginii apropiată de cea a DSLR-urilor. Obiectivul este fix, de 28mm f/2.8, iar sensibilitatea la lumină este cuprinsă între ISO 100 şi 6.400, cu posibilitatea de extindere până la  ISO 25.600. Sistemul de procesare EXPEED 2 face posibilă fotografierea în rafală de patru cadre pe secundă.

COOLPIX A oferă funcţionalitatea unui DSLR, inclusiv control direct al modurilor de fotografiere prioritate de timp, prioritate de diafragmă şi manual, butoane dedicate pentru funcţiile importante precum ISO sau compensarea expunerii şi un inel de focalizare manuală plasat direct pe obiectiv. Meniul este realizat asemenea unui aparat DSLR, oferind funcţiile cele mai importante ale unui astfel de aparat, precum Picture Control, Active D-Lighting, dar şi posibilitatea de fotografiere în format NEF, necomprimat, de 14 biţi. De asemenea, filmează în format Full HD (1080p) la 30, 25 si 24 fps.

coolpix_A_2

Corpul este din metal, iar ecranul are diagonala de 7,5cm. Aparatul are un slot pentru card SD şi o patină de bliţ ce permite conectarea diferitelor accesorii, printre care şi  vizorul optic opţional DF-CP1.