The world in colours

Insider

Archives

Florin I Crişan – fotograful

Legătura dintre mine şi fotografie  este una aproape organică şi a început acum  mulţi  ani, când eram doar un copil. Deşi am început să fotografiez cam de la vârsta de 12 ani, pot să spun că prima “confruntare” cu fotografia a fost când eram în clasa a opta şi am fost angajat ca fotograf la o nuntă.

De atunci, fotografia a fost un lung şir de experimente şi învăţături: unele rodnice, altele amare. Dar am învăţat continuu, iar acumularea de cunoştinţe şi experienţe nu se opreşte niciodată. Consider că în fotografie talentul nu are foarte mare importanţă. Ceea ce contează este să învăţam continuu, din eşecurile şi succesele noastre şi ale celorlalţi.

De la 14 ani, cariera mea fotografică a fost într-o continuă ascensiune. Însă nu m-am alăturat grupului fotografilor profesionişti decât în 1994, când am devenit fotoreporter pentru unul dintre ziarele din oraşul meu. Apoi, timp de opt ani am schimbat redacţiile, iar din 1998 până în 2001 am fost corespondent local al agenţiei Mediafax.

După 2002, viaţa m-a purtat peste ocean, unde am avut ocazia să lucrez până în 2009 ca tehnician de laborator foto şi Photo Trainer pe vase de croazieră. Astfel, am avut ocazia să mă familiarizez cu stilul de lucru american, foarte pragmatic si obiectiv. În plus, am avut ocazia să particip la numeroase seminarii de fotografie, găzduite de fotografi americani renumiţi, cum ar fi Monte Zucker, Doug Gordon, Rick Diaz, Will Crockett.

În prezent, încerc să îmi găsesc locul într-o ţară în care fotografia este banalizată şi privită ca un bun de consum, accesibil oricui are 2000 de lei pentru un DSLR.

Florin Crişan

Reader Feedback

One Response to “Florin I Crişan – fotograful”

  • mary rumega says:

    CIAO, FLORIN! Observ k te ocupi tot de fotografii… BAFTA!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.