The world in colours

Insider

Archives

Tur foto în Delta Dunării

Lansare Sony NEX în Delta Dunării

După cum aţi aflat deja, Sony a lansat două aparate foto noi: NEX 3 şi NEX 5. Pentru a marca evenimentul, compania a ales să prezinte noile produse într-un loc deosebit.

Pentru lansarea şi testarea noilor aparate foto a fost aleasă Delta Dunării. Astfel, Sony a organizat un tur de două zile în zona Sfântu Gheorghe din Deltă. Acest cadru natural a oferit cele mai bune condiţii pentru punerea în valoare a aparaturii.

După o călătorie cu autocarul de la Bucureşti, urmată de o oră petrecută în vasul care asigură transportul de la Mahmudia la Sfântu Gheorghe, am ajuns la destinaţie. În cursul după amiezei, am avut ocazia să facem cunoştinţă cu cele două aparate foto şi cu accesoriile pe care compania japoneză le pune la dispoziţia publicului. În pragul serii a fost organizat un tur foto pe canalele şi lacurile din zonă, pentru testarea aparatelor. Îmbarcaţi în micile bărci cu motor, am avut ocazia să intrăm până în cele mai mici canale. Aici, NEX 5 şi-a dovedit utilitatea, făcând posibilă fotografierea chiar şi în cele mai dificile condiţii. Astfel, a fost foarte uşor să imortalizăm canalele, vegetaţia şi păsările specifice Deltei Dunării, într-o manieră foarte facilă.

Pentru turul foto am folosit un NEX 5, care s-a dovedit a fi foarte uşor de configurat şi utilizat. Zoomul 18-55mm din dotare a fos suficient pentru fotografierea planurilor generale, iar noile funcţii înglobate în acest aparat m-au ajutat să realizez imagini bune în condiţii de lumină dificile. Vremea nu a fost foarte bună, Soarele fiind în nori, însă cu toate acestea, NEX 5 a reuşit să redea culorile într-o manieră plăcută. Funcţia de panoramă ne-a ajutat să realizăm fotografii panoramice fără să utilizăm un trepied. Deşi în cazul în care se fotografiază dintr-o barcă în mişcare, realizarea panoramelor este aproape imposibilă, am reuşit totuşi să obţin câteva foarte bune.

Aparatele din seria NEX fac parte din categoria DSLR-urilor compacte, fără oglindă. Acestea sunt dotate cu senzor APS şi permit schimbarea obiectivelor.