The world in colours

Insider

Archives

Vă invit la workshop în Delta Dunării

Timpul trece repede şi mă apropiu de un nou workshop de fotografie. Acesta va fi, fără îndoială, unul dintre cele mai interesante pe care le-am organizat până acum. Locul de desfăşurare va fi Delta Dunării.

Acest workshop va fi special în foarte multe privinţe. În primul rând, se va desfăşura în cadrul natural minunat oferit de canalele Deltei. Acolo vom avea ocazia să surprindem aspecte spectaculoase din viaţa acestui paradis al naturii: păsări, lacuri, ostroave, îndeletnicirile specifice.

Însă înainte de a porni la fotografiat, voi asigura participanţilor bagajul de cunoştinţe necesar. Astfel, în dimineaţa zilei de 25 Iunie va avea loc un curs teoretic, în care le voi explica participanţilor care sunt lucrurile pe care trebuie să le ştie înainte de a porni într-un tur foto pe canalele Deltei. Cursul va aborda atât subiecte tehnice, cât şi artistice. Ne vom ocupa de bagajul de cunoştinţe tehnice, deoarece arta fotografică nu înseamnă foarte mult dacă nu stăpânim aparatura.

După ce toate noţiunile tehnice vor fi clare, vom putea aborda aspectele artistice ale turului foto. Voi exemplifica subiectele care pot fi abordate în cadrul acestui tur. Fiecare domeniu va beneficia de exemple foto şi de descrierea metodelor pur tehnice prin care se pot obţine cele mai bune imagini. Vă voi învăţa care sunt cele mai bune accesorii pentru fiecare situaţie în parte, iar dacă nu dispuneţi de acestea, vă voi arăta cum puteţi obţine cele mai bune rezultate cu ceea ce aveţi.

După masa de prânz, vom porni la plimbare în jurul satului. Aici vom avea ocazia să cimentăm noţiunile teoretice acumulate la curs şi să încercăm lucruri noi. Locul oferă o mulţime de oportunităţi, pe care le vom imortaliza împreună. Voi fi alături de fiecare participant, pentru a mă asigura de faptul că toţi cei care ni se vor alătura vor găsi cele mai bune modalităţi de exprimare. Apoi, după cină vom avea timp pentru discuţii. Voi răspunde tuturor întrebărilor şi mă voi asigura de faptul că toţi participanţii sunt pregătiţi pentru ziua următoare.

Sâmbătă ne vom îmbarca pe vaporaşe, dis de dimineaţă. Astfel, vom avea ocazia să surprindem răsăritul Soarelui de pe ape. Sunt convins că fiecare dintre participanţi se va bucura de această oportunitate. Vaporaşul ne va plimba pe canalele Deltei pe tot parcursul zilei, deci asiguraţi-vă că aveţi suficiente baterii şi carduri de memorie! Va fi o zi de fotografie şi de creaţie şi nu ne vom opri decât pentru pauzele de masă.

În cursul serii vom avea ocazia să asistăm la spectacolul oferit de apus. Vom avea ocazia să surprindem culorile acestui moment al zilei de acolo de unde se văd cel mai bine: de pe apă. Deşi în concepţia unora, fotografia de răsărit este similară cu cea de apus, lucrurile nu stau tocmai aşa. Însă vom fi acolo şi vom proba acest lucru.

Duminică, cei care vor dori vor putea să ni se alăture pentru un tur în împrejurimi. Vom imortaliza viaţa lîmprejurimilor în lumina răsăritului. nu va fi doar o plimbare de dimineaţă, ci şi o bună ocazie de a învăţa să înţelegem şi să capturăm lumina deseori dificilă a primelor ore ale dimineţii.

După această plimbare, sunt convins că micul dejun va fi foarte apreciat. Însă nu ne vom opri aici, ci vom continua cu o sesiune în care vom viziona fotografiile obşinute de participanţi. Acestea vor fi comentate şi apreciate obiectiv iar acolo unde este nevoie, autorii vor primi sugestii pentru îmbunătăţirea calităţii şi a efectului artistic.

Vom exersa împreună tehnici de prelucrare a imaginilor. Acestea nu trebuie neglijate, deoarece post procesarea contribuie la obţinerea unui rezultat foarte bun.

Vă aşteptăm să accesaţi linkul cu informaţiile despre acest workshop. Aici veţi putea afla mai multe detalii şi cum se fac înscrierile.

Accesând acest link, veţi putea admira fotografii realizate cu ocazia recentei mele călătorii în Delta Dunării.