The world in colours

Insider

Archives

Au venit Sony Alpha 37 şi NEX-F3

Astăzi, odată cu vernisajul expoziţiei Sony World Photography Awards, la sala Verona a librăriei Cărtureşti din capitală, Sony România a prezentat perticipanţilor şi două noi aparate foto. Este vorba despre un nou DSLR cu oglindă semitransperentă şi un nou NEX. Sony Alpha 37 este succesorul lui Alpha 35, iar NEX-F3 continuă linia compactelor cu senzori APC şi obiective interschimbabile, lansată cu doi ani în urmă, odată cu lansarea modelelor Nex 3 şi NEX 5.

CX87100_PG_cover-1200

Sony Alpha 37 este un DSLR cu senzor APS-C de 16,1 megapixeli şi oglindă semitransparentă. Specialiştii companiei au preferat să ţină acest model departe de “cursa megapixelilor”, concentrându-se asupra performanţelor. Asrfel, noul model poate realiza rafale cu o cadenţă de până la şapte cadre pe secundă şi are un sistem de focalizare în 15 puncte, dintre care trei în cruce. Aparatul este dotat cu acelaşi sistem de vizare electronică, din dotarea celorlalte modele. Vizorul electronic al lui A37 este un Tru-Finder cu o acoperire de 100% şi o rezoluţie excelentă: 1,4 megapixeli. Tehnologia acestui vizor este cea din dotarea lui A57, un model mai performant. Spre bucuria mea, noul A37 beneficiază de un mod special al vizorului, menit a îi ajuta pe cei care poartă ochelari Smile Ecranul din spate are diagonala de 6,7 cm, iar DSLR-ul este capabil să înregistreze clipuri video la rezoluţia maximă Full HD 50i sau 25p.

Noutatea acestui model este faptul că permite dublarea focalelor obiectivelor. Tehnologia By Pixel Super Resolution, dezvoltată de Sony, asigură menţinerea unui nivel ridicat al detaliului, tonului şi texturii. Senzorul EXMOR de 16,1 megapixeli este ajutat de cel mai nou procesor BIONZ, care permite extinderea opţiunilor de fotografiere cu sensibiltate ISO de la 100 la 16.000.

CX75700_wSEL1855_1_BK_d-1200

Sony NEX-F3 este noul venit în gama compactelor cu senzori APS-C. Acesta este un model dotat cu un senzor de 16,1 megapixeli, la fel ca şi A37. Procesorul de imagine este tot binecunoscutul BIONZ. În esenţă, lista dotărilor şi funcţiilor este similară cu cea a lui A37, cu câteva deosebiri. Astfel, noul NEX are ecran rabatabil la 180 de grade însă, datorită miniaturizării, vizorul optic nu intră în dotarea de serie. Acesta este disponibil opţional şi se poate monta cu ajutorul patinei dedicate. NEX-F3 poate realiza rafale de 5,5 cadre pe secundă, iar zoomul digital pe care îl poate efectua aparatul ajunge la valoarea 4x. Noul NEX este, în mod clar, un aparat foto compact, menit a îi atrage pe fotografii amatori care doresc funcţii sofisticate, fără a fi nevoiţi să achiziţioneze DSLR-uri mai masive. În sprijinul afirmaţiei bin modurile de lucru ale noului model; acestea vin în întâmpinarea utilizatorilor, ajutându-I să realizeze fotografii bune cu minim de efort.

De asemenea, este foarte interesant faptul că noul NEX-F3 este realizat în proporţie de 99% din material plastic reciclat.