The world in colours

Insider

Archives

Ofer cinci invitații la SWPA

Sony World Photography Awards este cel mai mare festival mondial dedicat fotografiei. Anul trecut am relatat pe larg gala finală, care s-a desfășurat la Londra. Iată că anul acesta, SWPA vine în România, pentru prima dată.

SWPA 2012 Carturesti

Joi, 17 mai,  la Café Verona din cadrul librăriei Cărturești de la București, va avea loc vernisajul expoziției SWPA 2012.La vernisaj va lua parte și Scott Gray, președintele World Photography Awards. Acesta va vorbi despre fotografie și despre modul în care orice pasionat de fotografie se poate înscrie în această competiție.

Expoziţia va reuni lucrările premiate în acest an la Londra, în cadrul celei mai mari competiţii internaţionale de fotografie din lume deschise inclusiv amatorilor. Expoziţia reunește 70 dintre cele mai impresionante fotografii selectate dintr-un total de 112.000 de înscrieri din 171 de ţări şi este pentru prima dată de la debutul Sony World Photography Awards, în 2007, când va fi prezentată nemijlocit publicului din Europa de Est. De asemenea, va avea o secţiune dedicată   fotografilor români, finaliști în cadrul SWPA în ultimii trei ani. Anul acesta, doi români – Ionuţ Hrenciuc şi Felicia Simion – au fost nominalizaţi pe lista scurtă a celor mai buni fotografi din lume, la secţiunea „Panoramă”, în cadrul competiţiei „Open” şi, respectiv, la secţiunea „Portret”, în cadrul competiţiei „Youth”.

Expoziţia de la Cărtureşti îi va surprinde pe amatorii de fotografie prin lucrările care s-au remarcat în acest an la secțiunile: Open Competition, Professional Competition, Youth Award, Photojournalism. Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, reprezentările fotografice ale celor mai importante evenimente care au marcat ultimul an, precum războiul din Libia, criza economică europeană, dezastrul nuclear de la Fukushima, dar şi obiceiuri din cele mai diverese culturi, precum festivaluri indiene, supravietuirea pe timpul iernii in Mongolia sau surfing-ul in Gaza.

Pentru a răsplăti fidelitatea cititorilor mei, cu acordul Sony România, ofer cinci invitații pentru acest eveniment. Doritorii sunt rugați să acceseze profilul de Facebook și să solicite o invitație. Alternativ, puteți solicite invitația și prin e-mail, scriind la adresa ifcrisan@gmail.com.  Primii cinci cititori care își vor manifesta dorința de a participa la acest eveniment, vor primi câte o invitație.