The world in colours

Insider

Archives

Cu ce mă joc: Panasonic HDC-SD700

Astăzi am primit o nouă „jucărie” la redacţie. Este vorba despre camera video Panasonic HDC-SD700. Nerăbdător, am desfăcut rapid cutia pentru a vedea ce conţine.

Încă de la început, trebuie să recunosc că micuţa cameră de la Panasonic arată bine. Aspectul este cel clasic, obişnuit pentru clasa camerelor HD pentru amatori. SD700 poate realiza filme cu rezoluţia maximă de 1920 x 1080 pixeli, atingând astfel standardele Full HD. Mi se pare interesant faptul că micul dispozitiv poate fotografia la rezoluţie de 14,2 megapixeli. Bineînţeles, nu mă aştept la performanţe fotografice deosebite, însă este o funcţie binevenită. Dacă DSLR-urile pot filma, de ce nu ar fotografia camerele video?

Zoom-ul optic realizează un interval de 12x şi porneşte de la o focală echivalentă cu 35mm. Acesta este un lucru bun şi va fi apreciat de mulţi utilizatori. 28mm ar fi sunat mai bine, dar nici 35 nu e rău. Camera este dotată cu stabilizare de imagine. Abia aştept să testez această funcţie. Panasonic a reuşit să construiască sisteme de stabilizare foarte bune şi în trecut, iar acum sunt curios să văd „ce ştie” noul model.

SD700 este dotată cu un microfon stereo cu zoom şi înregistrează sunetul în format 5.1. Mufele de conectare sunt simple şi eficiente: Micro HDMI, USB şi AV Multi. Bateria de 1250 mAh este puţin cam butucănoasă, dar în sensul bun: ar trebui să asigure curent pentru cel puţin două ore de funcţionare.

Deocamdată, bateria este la încărcat, iar camera va trece prin studioul foto pentru şedinţa foto. Acolo vor fi realizate imaginile de produs care vor fi publicate în revistă. Mâine voi începe testele şi sunt deja nerăbdător să explorez funcţiile oferite de această cameră video. Materialul despre acest produs va fi publicat în ediţia din luna Iulie a revistei Foto-Video Digital.