The world in colours

Insider

Archives

Sony lansează două noi modele DSLR

Compania japoneză este, fără îndoială, cea mai activă pe piaţa DSLR-urilor. Unul după celălalt, modelele lansate de Sony se succed cu o rapiditate nemaiîntâlnită la alţi producători.

Iată că specialiştii de la Sony au decis să completeze seria Alpha cu două noi modele: A290 şi A390. Acestea au preţuri accesibile şi se adresează utilizatorilor de DSLR începători.

Cu o rezoluţie de 14,2 megapixeli, cu zgomot redus, ambele camere oferă timpi reduşi de răspuns, atât de apreciaţi de utilizatorii de aparate DSLR. Modelul α390 beneficiază în plus de funcţia Quick AF Live View. Acest sistem însumează avantajele previzualizării în timp real pe un ecran rabatabil LCD Clear Photo, alături de o focalizare rapidă. Ambele aparate dispun de un sistem de prindere care sporeşte confortul în utilizare. Zonele superioare de comandă ale celor două modele au fost completate cu o nouă poziţionare a butoanelor.

Sony consideră că şi utilizatorii DSLR începători vor putea explora cu uşurintă funcţiile creative ale celor două camere. Funcţia de afişaj grafic intuitivă simplifică înţelegerea relaţiei dintre timpul de expunere şi diafragmă, alături de efectele de expunere ale fotografiilor. Ghidul de suport oferă explicaţii simple şi concise referitoare la funcţiile aparatului, fiind însoţite de imagini ilustrative pentru a putea previzualiza modificările funcţiilor respective. Accesul rapid la modul de fotografiere, precum şi la cel de previzualizare este evidenţiat de pictograme sugestive.

Cele două modele α390 şi α290 sunt disponibile împreună cu un terminal mini-HDMI pentru conexiuni directe cu orice model de televizor HD Ready (este necesar un cablu adiţional). Funcţia PhotoTV HD oferă imagini spectaculoase prin intermediul modelelor compatibile BRAVIA.

Cele două modele DSLR, α390 şi α290, vor fi disponibile începând cu vara anului 2010.