The world in colours

Insider

Archives

Canon şi urşi la Zărneşti

 

Ieri, Canon România a organizat un tur fotografic la rezervaţia de urşi Libearty din Zărneşti. Manifestarea a beneficiat de participarea unui invitat special: fotograful de natură Brutus Östling. Tot cu această ocazie am putut testa şi cele mai noi modele Canon.

BO9I8230

În cadrul turului, participanţii au avut ocazia să testeze aparatură Canon. Pentru aceasta, organizatorii ne-au pus la dispoziţie DSLR-uri 1D X, 1D C, 5D Mark III, 7D şi 60D. Acestea au fost acompaniate de cele mai bune obiective produse de Canon. Printre acestea se numără “fixele” de 200mm, 400mm şi 50mm, dar şi zoomurile 80-200mm sau 70-300mm. Pentru început, am beneficiat de câteva sfaturi şi idei din partea ambasadorului Canon, Brutus Östling. Acesta a vorbit despre fotografierea animalelor, oferind sfaturi concrete şi dând exemple din activitatea sa.

BO9I8249

Ajunşi în sanctuarul urşilor, am avut ocazia să aflăm mai multe despre cei care sunt “cazaţi” aici, despre problemele lor şi de ce anume nu se mai pot integra în mediul lor natural. În toate cazurile, este vorba despre animale care au fost abuzate, ţinute în condiţii improprii sau provenite de la circ. La Zărneşti, acestea au parte de liniştea şi spaţiul de care au nevoie.

BO9I8319

Pentru fotografiile care însoţesc acest material, am utilizat un Canon EOS 1D X. Deoarece am dorit să văd cum anume se comportă aparatul în situaţiile din teren, am lăsat balansul de alb în modul automat. Am expus Prioritate de diafragmă şi am ales o valoare deschisă a acesteia, pentru a face posibilă redarea cât mai neclară a fundalului. Am fotografiat în RAW + JPG Large, pentru a putea dispune de ambele formate. Prelucrarea imaginilor s-a dovedit laborioasă, însă consider ca efortul a meritat.

BO9I8421

A fost o zi a altruismului: am beneficiat de sfaturile unui fotograf consacrat, de cea mai performantă aparatură foto a momentului şi de candoarea urşilor salvaţi de la o viaţă amară. Este adevărat că ne-a plouat, dar cine mai ia în seamaă câteva picături de ploaie, când se oferă asemenea oportunităţi?

Next Topic