The world in colours

Insider

Archives

Transalpina… vin!

Din când în când, mai frunzăresc hard discurile, în căutarea unor imagini pe care pot să le șterg. Fac asta din cauză că încă nu am găsit o sursă infinită de hard discuri Sad smile De data aceasta, căutam o serie de imagini pe care să le pot monta într-o panoramă, pentru un material pe care l-am scris pentru revista CHIP Foto-Video.

Am găsit câteva serii uitate într-un director. Au fost realizate pe Transalpina, cu ocazia ieșirii din August. Pe vremea aceea, am vrut să încerc să fac o panoramă care să prezinte un întreg lanț muntos. Nu am mai pus trepiedul, ci am preferat să trag din mână. Din nefericire, nu am avut niciodată timpul necesar pentru a mă ocupa de selecția cadrelor și de panorama în sine.

Foarte sceptic, m-am apucat de selectat, prelucrat și montat. După aproximativ o oră de lucru, a rezultat ceea ce vedeți aici. Este o panoramă în format 4:1, realizată din mână, din 11 cadre verticale. Fișierul original are lungimea de 16.000 pixeli, deci m-am mulțumit să postez o variantă redimensionată (clic pe imagine pentru a o vedea mai mare). Nu este o operă de artă, dar am fost surprins de faptul că nu are nici cea mai mică urmă de îmbinare, iar elementele se îmbină perfect (norii, dârele avioanelor, etc). Nu știu dacă e pricepere sau norocul începătorului, dar am să mai încerc, ca să mă conving.

transalpina_1600