The world in colours

Insider

Archives

Transalpina: asfalt şi manele

Tocmai am încheiat prima mea zi pe Transalpina. În prezent suntem undeva pe un deal, prin judeţul Sibiu. Mâine continuăm pe alte meleaguri. Deşi ziua nu s-a încheiat, deja pot trage câteva concluzii.

Nu ştiu cum era înainte de asfaltare pe Transalpina, dar acum e trafic ca pe bulevard. Vorba unui prieten „e ca la nuntă”. Maşină după maşină; la un moment dat, se circula în coloană. La coborăre spre partea vâlceană, şoseaua este în reparaţie şi pe alocuri se circulă „pe un singur fir”. Am aşteptat şi 15 minute pentru putea trece. Din acest punct de vedere, cred că civilizaţia a adus mari deservicii acestor plaiuri. În rest, gunoaie şi manele peste tot, iar Rânca a devenit un adevărat orăşel, cu vile, vilişoare şi case de vacanţă înghesuite peste tot.

Din punct de vedere fotografic, pot spune că locurile străbătute sunt superbe, dar nu foarte fotogenice. Înălţimile sunt golaşe desigur, lucru normal pentru această altitudine. Nu prea există prim planuri, iar fotografierea de la nivele cât mai joase este oarecum dificilă. Am reuşit să trag câteva cadre interesante, dar din păcate lumina a fost dificilă, cu nori care se mişcau foarte rapid.

Din păcate, nu pot zăbovi mai mult acum, asupra acestor detalii. Scriu pe un netbook, înghesuit în maşină. Pândesc bateria şi sper să ţină destul pentru a publica acestr material, după ce am vizionat imaginile, am selectat câteva şi le-am prelucrat.

Per total, pot spune că a fost o excursie interesantă, chiar dacă nu neapărat doar din punct de vedere fotografic. O să revin, pentru că locurile sunt frumoase şi merită (re)văzute. Dar data viitoare, o să vin mai puţin pregătit pentru fotografii.