The world in colours

Insider

Archives

Raliul „Ţara Bârsei”

Vineri şi Sâmbătă a avut loc raliul Ţara Bârsei. De data aceasta, manifestarea nu a mai avut loc la Covasna (ca anul trecut), ci mai aproape de însăşi Ţara Bârsei. A fost o idee pe care o salut, chiar dacă nici anul acesta, organizatorii nu au prea „nimerit” ţinutul mai sus amintit. În fine, nu o să mă mai cramponez în numele raliului, ci o să dau curs fotografiilor, pentru că acesta a fost motivul prezenţei mele la raliu.

De data aceasta, am reuşit să obţin o acreditare de presă, deci am avut acces pe traseu şi după ce acesta a fost închis. Le mulţumesc încă o dată organizatorilor pentru acest lucru. Odată ajuns acolo, nu am reuşit să asist decât la PS2, deoarece timpul mă presa. Din păcate, aveam de făcut şi o mulţime de alte lucruri care nu sufereau amânare. Dar tot răul spre bine: mai bine scurt dar bine, decât mult şi prost.

Toţi fotografii serioşi care se preocupă de acest sport ştiu foarte bine că peste 90% din succesul unei asemenea şedinţe foto se realizează cu mult timp înaintea cursei propriu zise. De aceea, mi-am acordat suficient timp pentru a găsi un loc bun pentru fotografiere. La raliuri, caut întotdeauna viraje în U, dar nu foarte strânse. Dacă există câteva viraje mai uşoare înaintea celui ales, este un bonus. De asemenea, locul ales trebuie să fie deschis în partea în care staţionez, pentru a îmi oferi posibilitatea de a folosi obiective cu focale lungi şi de a fugi dacă „se îngroaşă gluma”. În plus, acest raliu s-a desfăşurat pe macadam. Ultima perioadă de timp a fost una secetoasă, deci drumul scoate mult praf. Însă în locul ales exista o cărare, pe care alergam în pădure după fiecare trecere a unei maşini. Făceam acest lucru pentru a îmi proteja aparatele împotriva prafului.

În curând voi publica şi un material mai amplu despre cum am realizat fotografiile pe care le puteţi admira aici. Până atunci însă, sunt nerăbdător să public cele mai reuşite imagini ale sesiunii foto de ieri. Vă doresc vizionare plăcută.