The world in colours

Insider

Archives

Adobe Photoshop Express pentru dispozitive mobile: chiar era necesar?

Astăzi, Adobe Corporation a lansat Adobe Photoshop Express pentru iPad, iPhone şi Android. Trebuie să mărturisesc că nu l-am încercat; cheltui prea mulţi bani pe fotografie ca să îmi mai cumpăr şi un telefon cu Android. iPad mi se pare util pentru demonstraţii în faţa clienţilor. Dar iPhone nu mă atrage deloc.

În fine, am stat şi m-am gândit dacă noul program lansat de Adobe îşi are rostul. Sunt convins că acesta va fi descărcat rapid de milioane de utilizatori, însă tot atât de sigur este faptul că cei mai mulţi dintre ei vor face asta pentru a fi “la modă”. Este clar faptul că moda contează şi că foarte multe persoane folosesc un anume produs doar pentru că “se poartă”.

Dacă aş avea un iPad, aş dori să folosesc programul. Dar pentru micile ecrane ale telefoanelor mobile, acesta ar putea fi prea mult. Da, va fi foarte potrivit pentru cei înebuniţi după reţelele sociale. Cei care la două minute după ce îşi schimbă frizura, trebuie musai să îşi schimbe poza de pe Facebook. Însă pentru cei care sunt serioşi în ceea ce priveşte imaginile, Adobe Photoshop Express nu are relevanţă.

Poate mă înşel eu, dar asta se va dovedi în timp. Oricum, mă bucur că apar şi aplicaţii utile pentru dispozitivele mobile. Mă săturasem deja de tot felul de aplicaţii cu biluţe şi briz-briz-uri.